U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Inhoud

Bij The Belebro Way maken we gebruik van doelgerichte hulpmiddelen. De hulpmiddelen waarnaar wij verwijzen worden op de markt gebracht door mensen die verstand hebben van paarden en van de techniek, materialen en grondstoffen waar het om gaat. Welke produkten door onszelf of op ons initiatief ontwikkeld zijn, staat bij die produkten vermeld. 

 

Nanorisatie 

Nanopa NanorizerNanopa Nanorizer

In 2013 ontmoette Piërre Bens Heiko Lindena, die expert is op het gebied van nanoverstuiving. Hij bleek een apparaat te hebben ontwikkeld (en gepatenteerd) waarmee werkzame stoffen door de huid toegediend kunnen worden. De Belebro hoefgel doet ook. Piërre zag mogelijkheden om Nano-verstuiving te gebruiken voor nieuwe toepassingen en een veel breder toepassingsgebied. Bespreking met Dr. med. vet. Timurhan Tastutar bevestigde dat. Samen namen zij de ontwikkeling ter hand van een range van specifieke toepassingen voor paarden.

De Nanopa nanotechniek verkleint voedingsstoffen door verneveling tot super-kleine deeltjes, die door de poriën in de huid gaan en direct in het onderliggende weefsel terecht komen. Toediening van de juiste voedingsstof(fen) stelt banden, pezen, spieren en gewrichten in staat zich volledig te herstellen zonder littekenweefsel.

Klik hier voor specifieke toepassingsvarianten en verkrijgbaarheid.

 

Vibratie

EquiVitalFitEquiVitalFit

Wat hebben ruimtevaart, schaatsen en paardensport met elkaar te maken?

Vibratietraining!
De Russen hebben het ontwikkeld om botten en spieren van hun kosmonauten op ruimtestations sterkt te houden, de trainer/coach van de Nederlandse Olympische schaatsers in Calgary paste het toe voor training (wat nog steeds gebeurt) en wij passen het toe voor training en revalidatie van paarden. 

Al sinds 2005 bouwen wij kennis en ervaring op met vibratietraining en -therapie voor paarden. We hebben het in de wereld gezet, zogezegd. 

Klik hier voor mogelijkheden en verkrijgbaarheid.

 

Ontspannen beweging

Belebro TrainingsmolenBelebro Trainingsmolen

Piërre Bens, destijds internationaal springruiter, had behoeft aan een voorziening om zijn paarden veel beweging te kunnen geven. Bovendien moest die beweging afwisselend, stressvrij en vooral veilig zijn. Zijn vader Gerrit Bens, oprichter van Belebro, vond voor hem de trainingsmolen uit (1987). Daarin kunnen paarden on-aangebonden lopen, keren en van gang wisselen. De trainingsmolen betekende een revolutionaire verbetering in het paardenmanagement en is niet meer weg te denken uit de moderne paardenhouderij.

De veiligheid van een trainingsmolen voor paarden wordt in hoge mate mede bepaald door het ontwerp en de uitvoering van de omheining, bodem en eventuele overkapping.

Klik hier voor mogelijkheden en verkrijgbaarheid.

 

Veiligheid

Safeguard drijfhekkenSafeguard drijfhekkenDe Belebro trainingsmolen gold altijd al als de veiligste trainingsmolen, maar die veiligheid werd nog eens aanzienlijk verhoogd door de uitvinding van de Safeguardhekken (1996) en vervolgens de Safeguard Plus drijfhekken (2015).

 

  

Klik hier voor verkrijgbaarheid. 

Hoefkwaliteit

Belebro HoefgelBelebro Hoefgel

 In de jaren '90 werden trainingmolenbodems nogal eens ten onrechte aangezien als een bron van hoefaandoeningen. Wij besteedden daar veel aandacht aan en neigden tot de conclusie dat het probleem niet zozeer in de bodems zat, alswel in de slechte kwaliteit van de hoeven (ten gevolge van inadequate voeding en beweging). Om hoeven beter bestand te maken tegen fysieke belasting en bacteriële aantasting, zochten we het daarom in effectieve, locale toediening van adequate voedingsstoffen. Daartoe is de Belebro Hoefgel ontwikkeld (en gepatenteerd op grond van nieuwheid).

Klik hier voor verkrijgbaarheid.

 

Voeding

VoedingVoeding

Wij begeleiden paardenhouders die voeding  hanteren als instrument om hun paarden gezond te houden. Om te kunnen beoordelen of het voedsel goed is voor paarden, is het belangrijk te weten hoe het voedsel geproduceerd is en opgeslagen wordt. Wij zijn voorstanders van voeding die geproduceerd en geconsumeerd wordt in een zo nauw mogelijk afstemming op de natuurlijke biologische processen van groei, voeding en stofwisseling: een natuurgerecht voedingsbeleid.

Met een goede bodemanalyse (fysisch chemisch), bioscan en chromatografie, wordt de gezondheid van de bodem vastgesteld. Wij adviseren ruwvoer ook te analyseren op de voedingsstoffen die het bevat.

Klik hier voor meer informatie