U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

HuilpmiddelenHuilpmiddelen

Resultaten

Met de 'The Belebro Way' wordt gescoord!

 

CHILI PEPPER , Springpaard
Ruin, geboorte datum 14-5-2001

Alice Boertien
eigenares:


Chilli Pepper krijg in November 2013 een ernstig verwonding, een spijker doorboorde de diepe buigpees.In de peeswond ontwikkelde zich veel bindweefsel. Na vele pogingen dit te verhelpen, concludeerden de behandeld artsen begin maart dat Chili niet meer kon herstellen. Kort daarna kwamen we op de Equitana 2015 via Belebro in contact mer Dr. Tastutar en Piërre Bens. Die bleken een nieuwe methode methode te gebruiken om voedingsstoffen door de huid te laten opnemen, in dit geval hyaluronzuur.
We besloten het behandadvies van Dr. Tastutar te volgen. Chili Pepper kreeg iedere dag vibratietherapie en 2x in de week een vernevelingsbehandeling met hyaloronzuur. Ook hebben we de voeding aangepast conform advies van Piërre Bens.
Op 29 april 2015, dus nog geen maand later, lieten we door dezelfde kliniek die de "einde verhaal" scan gemaakt had, wederom een scan maken. Dezelfde paardenarts noemde het letterlijk ongeloofelijk wat hij zag, maar vond Chilli Pepper weer prima in staat om de springsport te hervatten!

Nano therapieNano therapie

 

 

 

 

 


Anna, mijn dochter, en ik zijn super blij met het resultaat. Mijn man die het allemaal met lede ogen had aangezien, schreef zelfs op Facebook: "Nauwelijks te geloven maar echt waar!"

 

 

Saucy Night en Kavi revalideerden successvol op het Equine Health Centre The Beeches (UK) en stonden daarna in training bij Horses First Racing. Beide paarden waren na de revalidatie sneller dan ooit daarvoor en wonnen beide races op blote voeten. Monty Roberts werd nieuwsgierig. Hij kwam een paar keer kijken en schreef: "Ik sta helemaal achter jullie werkwijze!"

 

 Het gezaghebbend magazine, 'The Racing Post' (USA):

'Saucy Night verandert de historie, de rensport zal nooit meer hetzelfde zijn.'

National Public Radio (USA) maakte de volgende reportage: This beats the story of Sea Biscuit!

 

Stal de Kalvarie 
Stal De Kalvarie (fam. Geens, België) is de fokker van Priobert de Kalvarie en Cylano de Kalvarie en fokte daarmee twee wereldbekerwinnaars, waarna zij hun eigen fokproducten zelf gingen africhten. Echter succes bleef uit.  Belebro werd erbij gehaald en de fok- en trainingsstalstal werd een succesvol paardenbedrijf. Kalvarie hengsten werden goedgekeurd voor het BWP en het SBS en de prestaties van de zelf gefokte en/of opgeleide paarden trok buitenlandse belangsteling, wat resulteerde in verkopen naar o.a. de USA.

Mark van Dijk met Va et Vient in Aken 2007


Stal de Kalvarie heeft de moederlijn veiliggesteld met voldoende nafok en kan nu paarden uit deze moederlijn aanbieden. Alle paarden op Stal de Kalvarie zijn opgefokt en opgeleid volgens 'The Belebro Way' wat betekent  de nieuwe eigenaren ervan verzekert dat ze gezonde paarden krijgen.

 

Kuwait Riding Center                                                                                                               
Het Kuwait Riding Center maakt niet alleen gebruik van een Belebro Trainingmolen, maar wint ook regelmatig advies in bij Belebro om hun paarden gezond en fit te houden. Noaf Al Essa werd Omnia de beste vrouwelijke deelnemer op de Asian Olympic Games. Zij werd bovendien de eerste Arabische amazone die zich kwalificeerde voor de wereldbekerfinale.

Noaf Al Essa met Omnia op de Asian Olympic Games