U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Balans

eiten

De lastverdeling en drukuitoefening door de ruiter staat nogal eens haaks op wat de ruiter het paard wil laten doen. Zulke miscommunicatie is verwarrend voor het paard, geeft stress en maakt het paard gespannen. Hoefkatrol, spier- en peesblessures en andere oorzaken van chronische kreupelheid, zijn een veel veelvoorkomend gevolg hiervan. 

Aanpak

Je werkt aan de balans van je paard en begint bij je zelf. Je geeft je er rekenschap van dat je eigen (on)balans een belangrijke factor is in het ontstaan of voorkomen van overbelastingsproblemen en werkt daaraan. Je houdt bij de training rekening met de links- of rechts-georiënteerdheid van het paard en maakt naast de been- en teugelhulp, vooral ook gebruik van gewichtshulp. 

Baten

Juiste lastverdeling over het paard, regelmatige gangen, verbetering van het hele voorkomen, betere inzet en prestatie. De paarden gaan de buikspieren gebruiken, de rugspieren ontspannen, kunnen beter over de rug voorwaarts en beter verzamelen. Kreupelheid wordt goed en en duurzaam tegengegaan.

 

Andere aspecten van The Belebro Way: 
(klik voor toelichting op het desbetreffende icoon hieronder)

 

           
Water   Voeding   Beweging   Training   Hoefzorg   Bodems   Huisvesting