U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Beweging

Feiten

Beweging is voor paarden een bestaansvoorwaarde, die qua noodzaak meteen komt na ademhalen. Het hele “ontwerp” van een paard, zijn natuurlijke leefomgeving en zijn natuurlijke voedingsmiddelen zijn er op gericht dat hij blijft lopen. Het paard heeft bijvoorbeeld een kleine maag, die vlug weer leeg is. Hij kan lang niet alles eten –het is geen geit- en de natuur heeft in zijn natuurlijke leefomgeving geschikt voedsel ook nog eens dun gezaaid. Beweging is zó belangrijk, dat in de natuur zelfs de aan het paard meegegeven voedingsmogelijkheden als instrument dienen om hem zowat de hele dag aan het lopen te houden.

Aanpak

Véél beweging helpt het best tegen been-, hoef- en spijsverteringsproblemen; mits zonder stress en zonder pijn. Stimuleer zoveel mogelijk de eigen beweging. Een onmisbare aanvulling daarop is gecontroleerde beweging in een goede, stressreducerende, veilige trainingsmolen met een bodem die past bij de activiteit.

Belebro TrainingmolenBelebro Trainingmolen

Belang

Reductie van allerlei gezondheidsrisico’s door verhoging van de auto-immuniteit, fitte paarden, minimale blessuregevoeligheid.

 

 

 

 

 

 

Andere aspecten van The Belebro Way: 
(klik voor toelichting op het desbetreffende icoon hieronder)

           
Water   Voeding   Balans   Training   Hoefzorg   Bodems   Huisvesting