U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

VoedingVoeding

Voeding

Feiten

De energie van het paard wordt bepaald door de voeding, de behoefte door zijn stofwisseling en arbeid, de benutting door fysieke processen. Energie is nodig om te kunnen presteren, maar allereerst om in leven te blijven, zo gezond en fit als maar kan. En overdaad schaadt!

Aanpak

Afstemming al naar gelang omstandigheden, van het aanbod van voeding, en dan met name voedingsstoffen, op wat het lichaam vraagt.

Ruwvoer moet kunnen voorzien in de voedsel-en voedingsbehoefte van je (sport)paard. Hooi, luzerne en zeewier leveren normaliter alle voedingsstoffen die je paard nodig heeft. Op de dagen dat topprestatie moet worden opbracht, kun je haver of gerst geven voor de dan nodigde extra energie.

Om de behoefte aan voeding en voedingsstoffen vast te stellen, kijk je naar de aanleg, functie, beweging en trainingsarbeid van je paard. Je let op signalen die paard afgeeft, zoals stress, zand eten, langs ijzer likken, langs muren likken, de manier van plassen en mesten, die aanwijzingen zijn dat iets te kort komt of te veel krijgt. Laat wat je voert analyseren op samenstelling en kwaliteit.

  

Baten

Conditie en prestatievermogen op peil, reductie van onstuimigheid of juist lusteloosheid, reductie c.q. herstelbevordering van hoefdefecten, kolieken en gedragsproblemen.

 

Andere aspecten van The Belebro Way: 
(klik voor toelichting op het desbetreffende icoon hieronder)

           
Water   Beweging   Balans   Training   Hoefzorg   Bodems   Huisvesting